Псалъэжь: Джэдрэ пэт щыфIагъэжкIэ мэлъэпIастхъэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: Индиям судым ущыщIэсым деж уэрэд жыпIэу ядэкъэм.
Къуажыхь: Жыг зылъахъэ, лъахъэбжьэншэ. (Лъэнтхъуий)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

IупщIэурэ гъэжьа къэб / Тыква, жареная дольками

  IупщIэурэ гъэжьа къэб, Тыква, жареная дольками
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 

Къэбу — г 1000

Шэуэ е шатэу — узыхуейм хуэдиз

 

  Къэбыр IупщIэ-IупщIэурэ зэгуауд, хьэлъагъыр г 100-150-рэ хъууэ. Жылэр кърах, тебэм иралъхьэ, и фэр къыдэгъэзеяуэ хьэкулъэм ирагъэувэри, дакъикъэ 40-50 хуэдизкIэ ягъажьэ, тхъуэплъ дахэ хъухукIэ. Къэбым сэ е гуахъуэ хаIури, щабэу хыхьэмэ, ар жьащ. Къэб жьар тепщэчым иралъхьэ и фэр егъэзыхауэ. Iэнэм щхьэхуэу шэ е шатэ и гъусэу трагъэувэ.

  IупщIэурэ гъэжьа къэб, Тыква, жареная дольками
Расход продуктов на 20 порций:   Способ приготовления

Тыква — 1000 г

Молоко или сметана — по потребности

 

Тыкву рубят дольками весом по 100—150 г, убирают семена, кладут в сковороду кожурой верх и, поставив в духовку, запекают 40—50 мин при 20—230°С, пока дольки сверху не покроются румяной корочкой. Готовая тыква легко протыкается ножом или вилкой.
Дольки тыквы кладут в тарелки кожурой вниз. Отдельно подают холодное молоко или сметану.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 14

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: