Псалъэжь: Гур зезышэр гурыгъщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: Мэзым ибгъу, вым и бгъуитI. (Выуэч)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Джэш хьэнтхъупс, шатэкIэ щIа бжьыныху шыпс текIауэ / Суп фасолевый с чесночным сметанным соусом

  Джэш хьэнтхъупс, шатэкIэ щIа бжьыныху шыпс текIауэ, Суп фасолевый с чесночным сметанным соусом
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Джэш плъыжьу — г 70

Япэу зэрагъавэ псыуэ — г 1000

ЕтIуанэу зэрагъавэ псыуэ — г 1000

Шыгъуу, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъууэ — г 20

Бжьын укъэбзауэ — г 20

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

Бжьыныху шыпсым:

Шатэу — г 80

Бжьыныху укъэбзауэ — г 10

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

 

Джэш зэхэщыпыкIар щэ-плIэ ялъэс, псы щIыIэм халъхьэри, мафIэ иным тету зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. Шыуаныщхьэр трамыпIэу дакъикъэ 20-25-кIэ мафIэ щабэм тету ягъавэ, тхъурымбэри къытрахыурэ. ИтIанэ а псыр иракIутри псывэ щIакIэж, зэIащIэ, мафIэр щабэ ящIри, ныкъуэвэ хъуху ягъавэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. Шыгъу хадзэри, хьэзыр хъуху сыхьэтищ-плIыкIэ ягъавэ. Шыуаныр пэшхьэкум къытрахри, бжьын гъэлыбжьа традзэ, джэдгын хаудэ, и щхьэр трапIэри дакъикъитху-хыкIэ щагъэт. Iэнэм щытрагъэувэкIэ, джэш хьэнтхъупсыр фалъэм иракIэри, бжьыныху шыпсыр тракIэж. ЩIакхъуэ е чыржын дашх.

  Джэш хьэнтхъупс, шатэкIэ щIа бжьыныху шыпс текIауэ, Суп фасолевый с чесночным сметанным соусом
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Фасоль красная — 70 г

Вода для первичной варки — 1000 г

Вода для вторичной варки — 1000 г

Соль, чабрец — по вкусу

Для поджарки:

Топленое масло — 20 г

Репчатый лук очищенный — 20 г

Перец красный острый молотый — по вкусу

Для сметанного чесночного соуса:

Сметана — 80 г

Чеснок очищенный — 10 г

Соль — по вкусу

  Фасоль перебирают, промывают теплой водой 3—4 раза и закладывают в котел с холодной водой. Доводят до кипения, изредка перемешивая, и варят, снимая пену, не накрывая крышкой, 20—25 мин при слабом нагреве. Отвар после первичной варки сливают. Затем котел тщательно моют, вновь закладывают в него недоваренную фасоль, заливают свежей горячей водой. После чего солят, варят, накрыв крышкой, при слабом кипении 3—4 часа, до готовности, периодически снимая пену и перемешивая. Котел снимают с плиты, заправляют поджаркой из лука, посыпают чабрецом, накрывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин.

Подают суп, заправив чесночным соусом. Едят с хлебом, киржинами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 6

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: