Псалъэжь: Хабзэр фIымэ, бзыпхъэфI трах.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: Къан хъыджэбзитI зэлъэпагъщ. (Набдзэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Джэш хьэнтхъупс, прунж, кIэртIоф хэлъу / Суп фасолевый с рисом и картофелем

  Джэш хьэнтхъупс, прунж, кIэртIоф хэлъу, Суп фасолевый с рисом и картофелем
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 

 

Джэш хужьу — г 40

Прунжу — г 20

Псыуэ — г 800

КIэртIоф укъэбзауэ — г 20

Шатэпсу — г 40

Шыгъуу, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъууэ — г 20

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 20

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

  Псы щIыIэм хагъэлъа джэш лъэсар псы къэкъуалъэм хакIутэри, мафIэ щабэм тету сыхьэтитIрэ ныкъуэкIэ ягъавэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. ИтIанэ шыгъу хадзэ, прунж лъэса халъхьэри, зэIащIэурэ зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ.

МафIэр щабэ ящI, шыуаныщхьэр трапIэри, зэIащIэурэ ягъавэ.

ИтIанэ зэпэплIэшэ цIыкIуурэ упщIэта кIэртIоф халъхьэ, зэIащIэ, шыуаныщхьэр трапIэжри, хьэзыр хъуху мафIэ щабэм тету ягъавэ. Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсыр пэшхьэкум къытрахри бжьын гъэлыбжьа традзэ, джэдгын хаудэ. Шыуаныщхьэр трапIэжри дакъикъитху-хыкIэ щагъэт. Iэнэм щытрагъэувэнум и деж хьэнтхъупсыр зэIащIэ, фалъэ иракIэурэ шатэпс тракIэж. ЩIакхъуэ дашх.

  Джэш хьэнтхъупс, прунж, кIэртIоф хэлъу, Суп фасолевый с рисом и картофелем
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Фасоль белая — 40 г

Рис — 20 г

Вода — 800 г

Картофель очищенный — 20 г

Сливки — 40 г

Соль, чабрец — по вкусу

Для поджарки:

Топленое масло — 20 г

Репчатый лук очищенный — 20 г

Перец острый молотый, чабрец — по вкусу

  Подготовленную фасоль закладывают в котел с кипящей водой и варят при слабом кипении 2,5 часа, периодически снимая пену. Добавляют соль, промытый рис и, помешивая, доводят до кипения. После чего уменьшают нагрев, закрывают крышкой и варят 10—12 мин, периодически помешивая и снимая пену. Затем закладывают нарезанный мелкими кубиками картофель, варят под закрытой крышкой до готовности. Готовый суп заправляют поджаркой из лука и перца, посыпают чабрецом, накрывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин.

Подают в горячем виде, полив сливками. Едят с хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 14

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: