Псалъэжь: БжэщхьэIум нэмыс хьэдрыхэ нoIyc.
ПсынщIэрыпсалъэ: Зазэ и зэзыр зэзэмызэ мэуз.
ГушыIэ: Щхьэр узым - пфIэтщ.
Къуажыхь: АдрыщIэ лэгъуп цIыкIу къыщовэ. (Лулэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ДзасэкIэ гъэжьа нартыху / Кукуруза, жаренная на вертеле

ДзасэкIэ гъэжьа нартыху, Кукуруза, жаренная на вертеле
ЗэраупщэфIыр

Нартыху цIынэр ятхъ, щхьэцыр трах, и лъэдакъэмкIэ дзасэм фIалъхьэри, ягъэкIэрахъуэурэ дэпкIэ ягъажьэ. Нэхъ псынщIэу ягъэжьэн мурадкIэ дэпым тралъхьэмэ, илынцIынущ. МафIэр дзасэм пэжыжьащэми, нартыхур мыжьэурэ гъунущ. Ар, и инагъымрэ и цIынагъымрэ елъытауэ, дакъикъи 8-10-кIэ мажьэ. Хьэзыр хъуа нартыхур тхъуэплъ дахэщ, языныкъуэ хьэдзэхэр къопIэнкI. Дзасэм къыфIахыжа нэужь пщтыру яшх. Абы кIэтIийхэр фIыуэ егъэкъабзэ. Нартыхур фIамыщI мафIэкIи газкIи ягъажьэркъым..

ДзасэкIэ гъэжьа нартыху, Кукуруза, жаренная на вертеле
Способ приготовления

Очищенные початки молодой кукурузы нанизывают вдоль на метал­лическую шпажку и, вращая, жарят над древесными раскаленными углями до готовности, пока не подрумянятся, 8—10 мин. Едят в горя­чем виде. Хорошо очищает кишечник.


Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из зерновых продуктов, ГъавэхэкI шхыныгъуэхэм я сэбэпынагъыр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 7

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: