Псалъэжь: Къэрабгъэр къуэшкIэ лIыхъужьщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Шыбжииплъ, псы плъыжьыбзэ.
ГушыIэ: Зыри жызмыIэм щыуэну къыщIэкIынкъым.
Къуажыхь: Хьэщхьэжьей кIэлъэфщ. (Iуданэ зыфIэлъ мастэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Бжьыныхурэ форэ (япэ лIэужьыгъуэ) / Чеснок с растопленным медом (1-й способ)

  Бжьыныхурэ форэ, Чеснок с растопленным медом
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
 

Бжьыныху убауэ — г 200

Шыбжий сыр хьэжауэ — г 5

Фоуэ — г 250

 

  Мы шхыныгъуэри хущхъуэ папщIэу бжьыхьэм гъэтIылъыгъэ ящI. ЩызэхьэлIапхъэр пщыхьэщхьэшхэ нэужьырщ. Зэ шхыгъуэу шей бжэмышх цIыкIу изурэ тIу-щы яшх. Абы псы щIыIи пщтыри трафыхьыжыркъым. Мы шхыныгъуэр зэхалъхьэн щхьэкIэ бжьыныху укъэбзар тыкъыр цIыкIуурэ яупщIатэ, убалъэкIэ яуб щабабзэ хъуху, шынакъ мыулъийм иралъхьэри, шыбжий сыр хьэжа хакIутэ, зэIащIэурэ фо гъэткIуа хакIэри фIыуэ зэхагъэзэрыхьыж.

Ар кхъуэщын е абдж гъущэ иралъхьэ, и щхьэр ягъэбыдэжри, щIыIапIэ-кIыфIыпIэ ягъэув. Нэхъыбэрэ щытыхукIэ, нэхъыфIу зэхэшыпсыхьынущ.

  Бжьыныхурэ форэ, Чеснок с растопленным медом
Расход продуктов:   Способ приготовления

Чеснок толченый — 200 г

Перец красный молотый острый — 5 г

Мед — 250 г

 

 

Очищенный чеснок моют в холодной воде, режут на кусочки и тол­кут в деревянной ступке. Затем перекладывают в тарелку, посыпают красным молотым перцем и, добавляя растопленный мед, перемеши­вают. Образовавшуюся массу перекладывают в стеклянную сухую посуду, накрывают крышкой и ставят в прохладное темное место.

При длительном хранении смесь чеснока с медом лучше настаивается.

Блюдо готовится обычно осенью, используется как лечебное сред­ство. Употребляют его при простудных заболеваниях по 2—3 чайные ложки после ужина, причем нельзя запивать горячей или холодной водой.

Помогает при кашле, болезнях печени и почек.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 40

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: