Псалъэжь: Щымыуэ и щыуагъэ яшхыркъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Шыбжииплъ, псы плъыжьыбзэ.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: Ди жэм гъуэжьыжь псыбафэщ. (Курыбэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Бжьыныхурэ форэ (етIуанэ лIэужьыгъуэ) / Чеснок с растопленным медом (2-й способ)

  Бжьыныхурэ форэ, Чеснок с растопленным медом
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
Бжьыныху убауэ — г 2000

Фоуэ — г 1000

 

 

Мы шхыныгъуэр щащIыр бжьыхьэрщ. Бжьыныху укъэбзар тыкъыр цIыкIуурэ яупщIатэ, убалъэм иралъхьэри, щабабзэ хъуху, ипсри къыщIэжыху яуб. Хьэкъущыкъу мыулъийм иралъхьэ, абы фо щIэхуагъащIэ хакIэри, фIыуэ зэIащIэж. и щхьэр ягъэбыдэри, зы тхьэмахуэ хуэдизкIэ щIыIапIэ-кIыфIыпIэм щIагъэтщ, нэхъ зэхэшыпсыхьын щхьэкIэ. Щашхынум и деж зэIащIэ. Шха иужькIэ зы бжэмышхышхуэ из трафыхьыж. Мы ерыскъыр я хущхъуэгъуэщ псчэрейхэм, Iупс бзаджэ, тхьэмщIыгъу, жьэжьей уз зиIэхэм.

  Бжьыныхурэ форэ, Чеснок с растопленным медом
Расход продуктов:   Способ приготовления

Чеснок толченый — 200 г

Перец красный молотый острый — 5 г

Мед — 250 г

 

 

Очищенный чеснок нарезают мелкими кусочками, толкут в ступке до выделения сока, укладывают в банку или кувшин, добавляют све­жий мед и тщательно перемешав, накрывают крышкой, ставят в про­хладное место на 6—7 дней для созревания. Перед употреблением перемешивают. Употребляют по 1 столовой ложке смеси после еды. Помогает при кашле, болезнях печени и почек.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 13

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: