Псалъэжь: Узижагъуэм уи щхьэр фIэгъумщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пыжь пызу пыту жыг.
ГушыIэ: Щхьэр узым - пфIэтщ.
Къуажыхь: ЗэкъуэшитI гъуэгунапщIитIым щопсэу. (Нэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Бжьыныху-шыгъу / Чесночная соль

  Бжьыныху-шыгъу, Чесночная соль
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр

Бжьыныху укъэбзауэ — г 1000

Шыгъуу — г 2000

 

  Бжьыныху укъэбзар цIыкIу-цIыкIуурэ яупщIатэри, убалъэм иралъхьэ, шыгъу хакIутэри щабэ хъухукIэ яуб икIи фIыуэ зэхагъэшыпсыхь. Ар банкI е кхъуэщын гъущэ иралъхьэри, и щхьэр гъэбыдауэ щIыIапIэ ягъэув. Бжьыныху-шыгъур щIымахуэ шхыну ягъэтIылъ. ЗэIымыхьэу куэдрэ щытщ. Бжьыныху-шыгъур халъхьэ лы, джэд гъэвам, шыпсхэм, нэгъуэщI шхыныгъуэхэми.

  Бжьыныху-шыгъу, Чесночная соль
Расход продуктов:   Способ приготовления

Чеснок — 1000 г

Соль — 2000 г

 

  Очищенный чеснок кладут в ступку, добавляют соль и толкут до образования однородной массы. Полученную чесночную массу перекладывают в сухую стеклянную или эмалированную посуду и, накрыв крышкой, ставят в прохладное место. Эту смесь готовят осе­нью, она хранится длительное время, не теряя своих качеств. Блюда с добавлением толченого чеснока, лучше не солить, так как в самом чесноке достаточно соли.

Толченый чеснок добавляют в суп, соус, вареное и жареное мясо, вареный и жареный картофель. Можно разводить толченый чеснок сметаной, кефиром, горячим бульоном и подавать на стол отдельно.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 16

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: