Псалъэжь: Малъхъэрэ къанрэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: КIыгуугур хьэгуагуэ? ХьэкIагуэ кIыгуугу?
ГушыIэ: Сылэжьэнщ жысIати, мыбыи Интернет щыIэщ…
Къуажыхь: Пшэрым и уэд, уэдым и дагъэ. (Шыгъу)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

БжьынгъэцIыв / Луковый соус

  БжьынгъэцIыв, Луковый соус
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Тхъууэ — г 50

Адыгэ бжьын хужь укъэбзауэ — Нартыху хьэжыгъэу — г 20

Гуэдз хьэжыгъэу — г 20

Шэ щIэмыхуу — г 300

Шыбжий сыр хьэжауэ, шыгъуу узыхуейм хуэдиз

 

 

Гуэдз хьэжыгъэрэ нартыху хьэжыгъэрэ яухуэнщI, къыркуэ мыхъун щхьэкIэ, бжэмышхкIэ зэIащIэурэ шэ хуабэм хакIутэри, къэкъуалъэу шыуаным ит шэм хакIэ. ЗэIащIэурэ дакъикъэ 15-20-кIэ къагъавэ.

Абы и ужькIэ шыгъу, щимэ цIыкIуурэ упщIэта, тхъукIэ гъэлыбжьа бжьын халъхьэ. и щхьэр трапIэри аргуэру дакъикъи 4-5-кIэ къагъавэ. Пщтыру яшх. ПIастэ, мырамысэ, щIакхъуэ дашх.

  БжьынгъэцIыв, Луковый соус
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления

Топленое масло (для поджарки лука) — 50 г

Репчатый лук, белый, очищенный — 100 г

Кукурузная мука — 20 г

Пшеничная мука — 20 г

Молоко — 300 г

Перец красный молотый острый, соль — по вкусу

 

  Пшеничную и кукурузную муку просеивают, разводят частью моло­ка. Образовавшуюся массу вливают в кипящее молоко и варят, пере­мешивая деревянной лопаткой, 15—20 мин. Затем солят, добавляют поджаренный на топленом масле, нарезанный мелкими квадратика­ми лук. Накрывают крышкой и кипятят 4—5 мин.

Едят в горячем виде с пастой, мамалыгой и хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 4

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: