Псалъэжь: Мывэ сыныр мэкIуэдыж, мыкIуэдыжыр уэрэдщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: Сызыхуейхэр зристхэм из хъуащ.
Къуажыхь: Хьэлъэ темылъу бом щIэмыхьэ. (Бжэмышх)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Балыджэ зэхэупщIэта / Салат из редиски

  Балыджэ зэхэупщIэта, Салат из редиски
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Балыджэу — г 200

Шатэу — г 100

Бжьын цIынэу — г 50

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

  Балыджэ ятхьэщIар сэкIэ яупщIатэ хъурей цIыкIуурэ е IупщIэурэ, абы шыгъу, бжьын цIынэ зэпыгъэлъэлъа халъхьэ, шатэ щIакIэри зэIащIэж. Iэнэм щытрагъэувэкIэ, пIинэу тепщэч цIыкIум иралъхьэ. ЩIакхъуэ, лэкъум, кIэртIоф гъэва, кIэртIоф пIастэ, чыржын дашх.

Адыгэхэм япэм балыджэ фIыцIэр яшхырейуэ щытащ. Ар сырщ, зыхуей хуэзэу бгъэтIылъмэ щIымахуэ псом щылъынущ. Хуабжьу хущхъуэгъуэщ. ЩIыIэ зыхыхьахэм, зи тэмакъым Iупс бзаджэ телъхэм сэбэп яхуохъу.

  Балыджэ зэхэупщIэта, Салат из редиски
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления

Редиска — 200 г

Сметана — 100 г

Лук зеленый — 50 г

Соль — по вкусу

 

 

Обработанную редиску нарезают кружочками или тонкими ломтика­ми, добавляют соль, зеленый лук, сметану и перемешивают. При по­даче на стол выкладывают в салатницу в виде горки.

Едят с хлебом, лакумами, картофелем, картофельным пюре.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 4

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: