Псалъэжь: Нэр ээмыплъмэ, гур зэщоплъ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Зазэ и зэзыр зэзэмызэ мэуз.
ГушыIэ: Псы емыжэхым, бдзэжьейр къыхэпхынукъым.
Къуажыхь: Зи кIэр зылъэф, зи фэр зи бий. (Бажэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Балыджэ зэхэупщIэта, бжьыныху хэлъу / Салат из редиски с чесноком

  Балыджэ зэхэупщIэта, бжьыныху хэлъ, Салат из редиски с чесноком
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Балыджэу — г 200

Бжьыныху укъэбзауэ — г 15

Шатэу — г 100

Бжьын цIынэу — г 40

Шыгъуу, шыбжий фIыцIэу — узыхуейм хуэдиз

  Балыджэ къагъэхьэзырар яупщIатэ пIащIэ хъурей цIыкIуу е IупщIэурэ. Бжьыныху укъэбзам шыгъу халъхьэри яуб. Бжьын цIынэ тхьэщIар хъурей цIыкIуурэ зэпагъэлъэлъ. А псори зы хьэкъущыкъу ла куум иралъхьэ, шыбжий фIыцIэ хьэжа хаудэ. Шатэ хакIэри зэIащIэж. Тепщэч цIыкIукIэ Iэнэм трагъэувэ. КIэртIоф гъэва, кIэртIоф пIастэ, щIакхъуэ, лэкъум дашх.

  Балыджэ зэхэупщIэта, бжьыныху хэлъ, Салат из редиски с чесноком
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления

Редиска — 200 г

Чеснок очищенный — 15 г

Сметана — 100 г

Лук зеленый — 40 г

Соль, черный молотый перец — по вкусу

 

  Обработанную редиску нарезают тонкими кружочками или лом­тиками. Чеснок очищенный толкут с солью. Зеленый лук нарезают мелкими кружочками. Подготовленные продукты закладывают в э- малированную посуду, добавляют черный перец, заливают сметаной и аккуратно перемешивают. Подают в салатницах.

Едят с отварным картофелем, картофельным пюре, хлебом, лаку­мами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: