Псалъэжь: Дыгъэр къепс щхьэкIэ, лъыпсыр къыпож.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пхъэр сошэр – пхъыр сошхыр.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: Бо нэщI шкIащIэ щокIэрахъуэ. (Бзэгу)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Балыджэ фIыцIэрэ бжьыныщхьэрэ зэхэупщIэтауэ (ещанэ лIэужьыгъуэ) / Салат из редьки с репчатым луком (3-й способ)

  Балыджэ фIыцIэрэ бжьыныщхьэрэ зэхэупщIэтауэ, Салат из редьки с репчатым луком
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Балыджэ фIыцIэу — г 100

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 50

Бжьыныху укъэбзауэ — г 15

Шатэу — г 80

Шыгъуу, къуэну — узыхуейм хуэдиз

  Балыджэ фIыцIэ тхьэщIар яукъэбзри, тхъунщIалъэкIэ ятхъунщI. Бжьыныщхьэ укъэбзар тыкъыр цIыкIуурэ яупщIатэ. Бжьыныхур шыгъу хэлъу яуб. А къагъэхьэзыра псори зы шынакъым иралъхьэри зэIащIэж. Абы шатэ халъхьэри бжэмышхкIэ зэIащIэ. ЩхьэтепIэр тепIауэ щIыIалъэм дагъэувэ дакъикъи 5-6-кIэ. Iэнэм тепщэч цIыкIукIэ трагъэувэ къуэн тегъэщэщауэ. КIэртIоф гъэва, щIакхъуэ дашх.

  Балыджэ фIыцIэрэ бжьыныщхьэрэ зэхэупщIэтауэ, Салат из редьки с репчатым луком
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Редька — 100 г

Репчатый лук очищенный — 50 г

Чеснок очищенный — 15 г

Сметана — 80 г

Соль, зелень — по потребности

 

  Подготовленную редьку натирают на терке. Репчатый лук нарезают мелкими кусочками. Чеснок толкут с солью. Все закладывают в эма­лированную посуду, перемешивают до однородной массы, добавляют сметану (вместо сметаны можно добавить 15 г растительного мас­ла), снова перемешивают. Накрывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин на холоде.

Подают в салатницах, посыпав зеленью. Едят с отварным картофе­лем, хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 4

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: