Псалъэжь: ДахэжыIэ нэхърэ дахащIэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: Гъуэлъыжын хуейщ зэрыжаIэу, сыкъомэжэлIэж…
Къуажыхь: Быныр зыгъэгуфIэ, мафIэр зыгъэункIыфI. (Тебэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Балыджэ фIыцIэм и псымрэ форэ / Сок редьки с медом

  Балыджэ фIыцIэм и псымрэ форэ, Сок редьки с медом
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
Балыджэ фIыцIэу — г 400

Фоуэ — г 300

 

 

Балыджэ фIыцIэм и псыр къыщIахун щхьэкIэ и тхьэмпэр паупщI, псы щIыIэкIэ ятхьэщI, и щхьэр щхьэщагъэж, итIанэ и кур мащIэу кърагъэж. ИлъабжьэмкIэ къаугъуэнри стэчаным щхьэщагъэувэ, ику къигъэжам фо иракIэ. и щхьэ трагъэжар трапIэжри сыхьэти 3-4-кIэ щагъэт, и псыр нэхъ къыщIэжын щхьэкIэ. Шха нэужькIэ махуэм щэ-плIэ шей бжэмышхкIэ ираф.

  Балыджэ фIыцIэм и псымрэ форэ, Сок редьки с медом
Расход продуктов:   Способ приготовления

Редька — 400 г

Мед — 300 г

 

Редьку использовали как лечебное средство при простудных заболе­ваниях, болезнях верхних дыхательных путей.

Для получения сока срезают ботву, редьку моют холодной водой, верхушку срезают тонким слоем и вырезают сердцевину редьки.

В углубление заливают мед, накрывают срезанной верхушкой, прока­лывают снизу для стекания сока и ставят редьку в стакан на 3—4 часа.

Образовавшийся сок пьют после еды по чайной ложке 3—4 раза в день.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 17

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: