Псалъэжь: Псалъэ дахэм уи ныбэ из ищIыркъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Мыщэр пэщащэурэ мащэм ищэтащ.
ГушыIэ: Си нэм езгъэплъати, азбукэр зэзгъэщIэну къызжаIащ.
Къуажыхь: Ди вы хужь цIыкIу шыгъу бэшхщ. (ДжэдыкIэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Адыгэ бжьын, дзасэкIэ гъэжьауэ / Черкесский лук, жареный на вертеле

Адыгэ бжьын, дзасэкIэ гъэжьауэ, Черкесский лук, жареный на вертеле
ЗэраупщэфIыр

Бжьыныщхьэхэр зэхуэдизу, мыин дыдэу къыхах, якIхэр пач, щы-плIы хъууэрэ дзасэм фIалъхьэ, дзасэр щIэх-щIэхыурэ ягъэкIэрахъуэурэ мафIэ дэпкIэ ягъажьэ. Жьар дзасэм къыфIах, тежьыкIа фэр трахри, бжьыныр пщтыру яшх. Псчэ, кIуэцI уз зиIэхэм я дежкIэ хуабжьу сэбэпщ.

Адыгэ бжьын, дзасэкIэ гъэжьауэ, Черкесский лук, жареный на вертеле
Способ приготовления

С головки лука среднего размера, срезают верхнюю часть, лук нани­зывают на металлическую шпажку по 3—4 штуки и, вращая, жарят над древесными углями.

Жареную головку лука очищают от кожуры и едят в горячем виде. Полезно при кашле, внутренних болезнях, является глистогонным средством.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 3

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: